Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Erdélyi burgonyasaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Erdélyi burgonyasaláta.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
köret
Konyha
Erdélyi
Mennyiség
4
főre
Kalória
512
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
60
dkg
burgonya
2
dl
majonéz
1
dl
tejföl
1
db
citrom leve
só
fekete bors
őrölt
tárkony
borsikafű
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a burgonyát, majd hámozzuk meg, és vágjuk kisebb, egyenlő darabokra.
A citromból nyomjuk ki a levét.
Egy nagy lábasban tegyünk fel vizet, és forraljuk fel.
Adjunk hozzá sót ízlés szerint, majd tegyük bele a kisebbre vágott burgonyadarabokat.
Főzzük a burgonyát közepes lángon, amíg megpuhul, de ne essen szét. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
Amikor elkészült a burgonya, szűrjük le róla a vizet, majd hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a majonézt és a tejfölt.
Adjuk hozzá a kihűlt burgonyát.
Csepegtessük rá a citrom levét, így friss és savanykás ízt kapunk.
Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal, tárkonnyal és borsikafűvel ízlés szerint. Kóstoljuk meg, hogy az ízek tökéletesek-e számunkra.
Az elkészült Erdélyi burgonyasalátát tálalhatjuk frissen, de még finomabb, ha hűtve fogyasztjuk.
Ajánlott köretként húsételek mellé, vagy akár önállóan, egy könnyű, ízletes ebéd vagy vacsora lehet.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Erdélyi burgonyasaláta-hoz!
Tápérték
Kalória:
512
kcal
Szénhidrát:
29
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
43
g
Telített zsír:
9
g
Többszörösen telítetlen zsír:
23
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
34
mg
Nátrium:
638
mg
Kálium:
717
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
227
IU
Vitamin C:
33
mg
Kalcium:
62
mg
Vas:
2
mg
Keyword
saláta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!