Go Back
+ servings
Erdélyi burgonyasaláta

Erdélyi burgonyasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Erdélyi burgonyasaláta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás köret
Konyha Erdélyi
Mennyiség 4 főre
Kalória 512 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg alaposan a burgonyát, majd hámozzuk meg, és vágjuk kisebb, egyenlő darabokra.
  • A citromból nyomjuk ki a levét.
  • Egy nagy lábasban tegyünk fel vizet, és forraljuk fel.
  • Adjunk hozzá sót ízlés szerint, majd tegyük bele a kisebbre vágott burgonyadarabokat.
  • Főzzük a burgonyát közepes lángon, amíg megpuhul, de ne essen szét. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
  • Amikor elkészült a burgonya, szűrjük le róla a vizet, majd hagyjuk kihűlni.
  • Egy tálban keverjük össze a majonézt és a tejfölt.
  • Adjuk hozzá a kihűlt burgonyát.
  • Csepegtessük rá a citrom levét, így friss és savanykás ízt kapunk.
  • Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal, tárkonnyal és borsikafűvel ízlés szerint. Kóstoljuk meg, hogy az ízek tökéletesek-e számunkra.
  • Az elkészült Erdélyi burgonyasalátát tálalhatjuk frissen, de még finomabb, ha hűtve fogyasztjuk.
  • Ajánlott köretként húsételek mellé, vagy akár önállóan, egy könnyű, ízletes ebéd vagy vacsora lehet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Erdélyi burgonyasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 512kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 4gZsír: 43gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 23gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 34mgNátrium: 638mgKálium: 717mgÉlelmi rost: 4gCukor: 3gVitamin A: 227IUVitamin C: 33mgKalcium: 62mgVas: 2mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!