Go Back
+ servings
Friss almás sajtsaláta különböző sajtokkal, kefir öntettel, tálalva egy mély tányéron.

Almás sajtsaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás sajtsaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 364 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mossuk meg az almákat és vágjuk fel vékony szeletekre.
  • A sajtokat reszeljük le.
  • Egy nagy tálban keverjük össze az almát és a sajtokat.
  • Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet: keverjük össze a kefirt, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, az őrölt fehérborsot, a curry-t, a cukrot és a sót ízlés szerint.
  • Öntsük az öntetet az almás-sajtos keverék tetejére, majd óvatosan forgassuk össze az egészet.
  • Tálaljuk az almás sajtsalátát frissen, hidegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás sajtsaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 364kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 16gZsír: 19gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 62mgNátrium: 656mgKálium: 255mgÉlelmi rost: 5gCukor: 27gVitamin A: 1158IUVitamin C: 12mgKalcium: 478mgVas: 1mg
Keyword almás, Citrom, Cukor, Curry, Edami sajt, Fehérbors, Füstölt sajt, Kefír, Mozzarella, Sajtsaláta, Trappista sajt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!