Go Back
+ servings
Aranybarna, tojással lekent "Virslis lábtörlő", virslikkel szőve, tálalva zöldségsalátával és mártásokkal egy fehér tányéron.

Virslis lábtörlő

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis lábtörlő.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 538 kcal

Hozzávalók
  

a pizza tészta:

a szövéshez:

  • 7 db virsli

a lekenéshez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  • Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
  • Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".
  • Mikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti zöldségekkel,salátákkal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Virslis lábtörlő-höz!

Tápérték

Kalória: 538kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 23gZsír: 17gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 1082mgKálium: 210mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 150IUKalcium: 40mgVas: 4.9mg
Keyword Cukor, Élesztő, Főétel, Kelesztés, Kinyújtás, Liszt, Magyar konyha, olaj, Pizza tészta, só, Sütés, Sütőpapír, Szövési technika, Tej, Tésztadagasztás, tojás, virsli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!