Go Back
+ servings
Csokimousse-gesztenye tortaszelet

Csokimousse-gesztenye tortaszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokimousse-gesztenye tortaszelet.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 2 hours 55 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 3 hours 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1111 kcal

Hozzávalók
  

a torta alapjához:

a piskótához:

a három féle töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A sütőt 175°C fokra előmelegítem. 2 db egyszer használatos műanyag nyomózsákot előkészítek és 2 tepsit kibélelek sütőpapírral.
  • A 15 dkg lisztből vajjal cukorral és tojással egy sima tésztát állítok össze, fólia között kinyújtom és egy 28 cm átmérőjű tortaformára fektetem, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem. Villával megszurkálom a tésztát, és a forró sütőben aranybarnára sütöm. Miután kivettem, hűlni hagyom, és egy megfelelő méretű tortástálra csúsztatom a lapot. Köré helyezek egy állítható tortakarikát, és pontosan beállítom a méretét, hogy ne folyjon ki később a töltelék a pereménél.
  • A piskótához tojásokat a cukorral fehéredésig felverem, beleszitálom a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatom, majd a tészta felét egy átöntöm egy másik edénybe. Ebbe a felébe szitálom a kakaóport, és szintén habverővel összevegyítem a tésztával.
  • Az előkészített nyomózsákokat egy magas mérőpohárba állítom, és a kinyomócsövet visszahajtom, hogy ne tudjon kifolyni a tészta, majd külön-külön belemerem mindkettőbe a kétféle tésztát.
  • Az egyik sütőpapírra átlós csíkokat nyomok a kakaós tésztából, a másikra pedig egy kb. 28-30 cm-es átmérőjű csigát. A hézagokat kitöltöm a fehér tésztával és 8-10 perc alatt készre sütöm a forró sütőben.
  • A nagy piskótalapból hosszú csíkokat vágok, de előtte lemérem a tortakarika magasságát, és aszerinti szélességűre szabom a darabokat. Szükség szerint 2-3 darabból passzentosan összeillesztett peremet csinálok a tortakarikán belül felállított piskótacsíkokból.

a krémek elkészítése:

  • A hideg tejszínt 1 ek. cukorral és a habfixálóval keményre felverem.
  • Vízgőz fölött megolvasztom a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverem a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatom, és a tortaformába simítom.
  • A gesztenyét elkeverem a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal és 2 ek. cukorral ízesítem, majd a tejszínhab harmadát beleforgatom, és a csokis rétegre kanalazom ügyelve rá, hogy ne keveredjen a két réteg, és elsimítom rajta. Néhány szem rumosmeggyet potyogtatok a gesztenyés krémre és picit belenyomkodom.
  • A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztom, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverem, végül a gesztenyés rétegre kenem.
  • A csigamintás piskótalapot megfelelő méretűre vágom, és lezárom vele a krémes tölteléket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokimousse-gesztenye tortaszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1111kcalSzénhidrát: 80gFehérje: 16gZsír: 80gTelített zsír: 47gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 294mgNátrium: 221mgKálium: 562mgÉlelmi rost: 5gCukor: 40gVitamin A: 2190IUVitamin C: 13mgKalcium: 204mgVas: 6mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!