Go Back
+ servings
Piskótás tekercs szelet

Piskótás tekercs szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Piskótás tekercs szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 624 kcal

Hozzávalók
  

a 2 piskóta tekercshez:

a barna tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • csoki máz

Elkészítés
 

  • Elkészítjük a piskótát. A három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük,majd hozzáadunk egy csöpp étolajat. Három kanál lisztet és a tojások kemény habját óvatosan bele keverjük. Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük.
  • Vizes konyharuhával két oldalról tekerjük fel. Ezt még egyszer megismételjük, így két tekercsünk lesz. Hűlni hagyjuk.
  • Ha kihűlt, megkenjük barack lekvárral. Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát...
  • A hat tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk. A végén a tojások kemény habja következik. A piskótatekercsek közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy a tetejére is maradjon egy kevés.
  • Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
  • A krémhez: 6 dl. tejben 2 csomag vanília pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg margarint a15 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ha a tésztánk kihűlt, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  • Csoki máz kerül a tetejére.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Piskótás tekercs szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 624kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 12gZsír: 38gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 202mgNátrium: 655mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 2gCukor: 47gVitamin A: 1102IUVitamin C: 1mgKalcium: 245mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!