Go Back
+ servings
Ropogós bécsi almás rétes porcukorral meghintve, szeletelve.

Bécsi almás rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi almás rétes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás desszert
Konyha Osztrák
Mennyiség 6 főre
Kalória 386 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd olajjal megkenjük a tésztagombóc tetejét, és folpackba csomagoljuk. Ezt követően 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  • Az elektromos darálóval morzsásra aprított kenyeret egy serpenyőben az olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk. Ha kihűlt, cukorral és fahéjjal keverjük össze.
  • Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Ezeket citromlével forgatjuk össze.
  • A tésztát enyhén lisztezett abroszon nagyon vékonyra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, a szélére szórjuk a morzsát, ráhalmozzuk az almaszeleteket és a rumban áztatott mazsolát. A tészta két szélét a töltelékre hajtjuk, majd az abrosz segítségével feltekerjük.
  • A tésztarudat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-on körülbelül 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bécsi almás rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 386kcalSzénhidrát: 57gFehérje: 6gZsír: 13gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 45mgNátrium: 317mgKálium: 192mgÉlelmi rost: 3gCukor: 18gVitamin A: 300IUVitamin C: 4.1mgKalcium: 20mgVas: 2.7mg
Keyword Almás töltelék, Bécsi almás rétes, Citromlé, Fahéj, Kenyérmorzsa, Liszt, Mazsola, olaj, Osztrák desszert, Rum, só, tojás, Vaj, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!