A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, végül a tojássárgáját is. A tészta többi hozzávalóját elmorzsoljuk egy tálban, majd az élesztős résszel összedolgozva tésztává gyúrjuk.
Ha szép sima a tészta, fóliába csomagolva 20-30 percet pihentetjük a hűtőben.
A töltelékhez lereszeljük a marcipánt, hozzákeverjük a rumot, majd a puha margarint. (Ettől még nem lesz krémes, de könnyebben lehet nyújtani.)
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán körülbelül 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle. A töltelék harmadát is ekkorára nyújtjuk a porcukorral beszórt deszkán.
A tésztára helyezzük a marcipános lapot, és megszórjuk apróra vágott aszalt szilvával. Szorosan feltekercseljük. Így járunk el a többi tekerccsel is, egy tekercsre körülbelül 8 dkg szilva jut.
A kenéshez félretett tojást kettéválasztjuk, és a sárgájával megkenjük a tészta tetejét. Betesszük a hűtőbe, hogy rászáradjon, majd lekenjük a fehérjével.
Ha az is megszáradt, megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. 180 °C fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Marcipános-aszalt szilvás bejgli-hez!