Go Back
+ servings
Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipános-aszalt szilvás bejgli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1279 kcal

Hozzávalók
  

3 rúdhoz:

a töltelékhez:

a kenéshez:

a töltelékhez:

  • porcukor a nyújtáshoz

Elkészítés
 

  • A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, végül a tojássárgáját is. A tészta többi hozzávalóját elmorzsoljuk egy tálban, majd az élesztős résszel összedolgozva tésztává gyúrjuk.
  • Ha szép sima a tészta, fóliába csomagolva 20-30 percet pihentetjük a hűtőben.
  • A töltelékhez lereszeljük a marcipánt, hozzákeverjük a rumot, majd a puha margarint. (Ettől még nem lesz krémes, de könnyebben lehet nyújtani.)
  • A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán körülbelül 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle. A töltelék harmadát is ekkorára nyújtjuk a porcukorral beszórt deszkán.
  • A tésztára helyezzük a marcipános lapot, és megszórjuk apróra vágott aszalt szilvával. Szorosan feltekercseljük. Így járunk el a többi tekerccsel is, egy tekercsre körülbelül 8 dkg szilva jut.
  • A kenéshez félretett tojást kettéválasztjuk, és a sárgájával megkenjük a tészta tetejét. Betesszük a hűtőbe, hogy rászáradjon, majd lekenjük a fehérjével.
  • Ha az is megszáradt, megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. 180 °C fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Marcipános-aszalt szilvás bejgli-hez!

Tápérték

Kalória: 1279kcalSzénhidrát: 151gFehérje: 26gZsír: 65gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 1gKoleszterin: 69mgNátrium: 1119mgKálium: 779mgÉlelmi rost: 9gCukor: 66gVitamin A: 2011IUVitamin C: 1mgKalcium: 142mgVas: 7mg
Keyword marcipán, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!