Go Back
+ servings
Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapucíner szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 895 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  • A sárgáját habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk az olajat, és a sütőporral elkevert lisztet.
  • Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot.
  • 170°C fokon megsütjük. Tűpróba.
  • Közben a krémhez a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot. Kihűtjük.
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  • Kétfelé vesszük a krémet, az egyik felébe 1 evőkanál kakaót, a másik felébe 1 evőkanál capuccino port keverünk.
  • A megsütött, kihűlt tésztára rákenjük először a kakaós, majd a kávés krémet, a tetejét csokival bevonjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapucíner szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 895kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 12gZsír: 58gTelített zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 173mgNátrium: 585mgKálium: 363mgÉlelmi rost: 3gCukor: 66gVitamin A: 1870IUVitamin C: 1mgKalcium: 198mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!