Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kapucíner szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapucíner szelet.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
895
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
6
db
tojás
6
evőkanál
cukor
1/2
csomag
sütőpor
6
evőkanál
liszt
2
evőkanál
olaj
a krémhez:
5
dl
tej
2
csomag
pudingpor
tejszínízű
25
dkg
margarin
25
dkg
porcukor
1
evőkanál
kakaó
1
evőkanál
capuccino
a csokimázhoz:
10
dkg
étcsokoládé
2
evőkanál
olaj
Elkészítés
A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk az olajat, és a sütőporral elkevert lisztet.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot.
170°C fokon megsütjük. Tűpróba.
Közben a krémhez a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Kétfelé vesszük a krémet, az egyik felébe 1 evőkanál kakaót, a másik felébe 1 evőkanál capuccino port keverünk.
A megsütött, kihűlt tésztára rákenjük először a kakaós, majd a kávés krémet, a tetejét csokival bevonjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kapucíner szelet-hez!
Tápérték
Kalória:
895
kcal
Szénhidrát:
84
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
58
g
Telített zsír:
15
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
173
mg
Nátrium:
585
mg
Kálium:
363
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
66
g
Vitamin A:
1870
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
198
mg
Vas:
4
mg
Keyword
desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!