Go Back
+ servings
Göcseji sertésjava

Göcseji sertésjava

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Göcseji sertésjava.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 801 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéscombot 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
  • Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk.
  • A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk.
  • A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne.
  • A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele.
  • A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk.
  • Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük.
  • Tojásos galuska illik köretnek hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Göcseji sertésjava-hoz!

Tápérték

Kalória: 801kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 32gZsír: 53gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 678mgKálium: 1485mgÉlelmi rost: 8gCukor: 3gVitamin A: 1393IUVitamin C: 45mgKalcium: 77mgVas: 4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!