A sertéscombot 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk.
A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk.
A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne.
A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele.
A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk.
Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük.