Go Back
+ servings
Hagymaleves sajtos pirítóssal

Hagymaleves sajtos pirítóssal

Hagymaleves sajtos pirítóssal.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 243 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymákat meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
  • Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymákat. Pár percig pirítjuk, amíg megpuhulnak és enyhén aranybarnák lesznek.
  • Ráhintjük a lisztet, és gyorsan elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Pár percig pirítjuk, amíg a liszt megpirul.
  • Hozzáöntjük a vizet, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg a leves besűrűsödik. Kb. 5 percig forraljuk.
  • Botmixerrel pépesítjük a levest, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a Vegetát. Ízlés szerint még forraljuk pár percig.
  • Közben elkészítjük a pirított sajtos kenyeret. A kenyér szeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Meggrillre tesszük, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg a sajt megolvad és a kenyér aranybarnára pirul.
  • Tálaláskor a levest tejföllel meglocsoljuk, és az elkészített pirított sajtos kenyeret mellé tálaljuk. Az egészet megszórhatjuk apróra vágott újhagymával, hogy friss ízt adjon a levesnek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hagymaleves sajtos pirítóssal-hoz!

Tápérték

Kalória: 243kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 8gZsír: 10gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 7mgNátrium: 366mgKálium: 320mgÉlelmi rost: 4gCukor: 7gVitamin A: 1262IUVitamin C: 15mgKalcium: 114mgVas: 3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!