A hagymákat meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymákat. Pár percig pirítjuk, amíg megpuhulnak és enyhén aranybarnák lesznek.
Ráhintjük a lisztet, és gyorsan elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Pár percig pirítjuk, amíg a liszt megpirul.
Hozzáöntjük a vizet, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg a leves besűrűsödik. Kb. 5 percig forraljuk.
Botmixerrel pépesítjük a levest, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a Vegetát. Ízlés szerint még forraljuk pár percig.
Közben elkészítjük a pirított sajtos kenyeret. A kenyér szeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Meggrillre tesszük, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg a sajt megolvad és a kenyér aranybarnára pirul.
Tálaláskor a levest tejföllel meglocsoljuk, és az elkészített pirított sajtos kenyeret mellé tálaljuk. Az egészet megszórhatjuk apróra vágott újhagymával, hogy friss ízt adjon a levesnek.