Go Back
+ servings
Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés krémes.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 997 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a krémhez:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 12,5 dkg gesztenyepüré
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor

a tetejére:

  • 7 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A piskótát elkészítem, beleöntöm a tepsibe majd rászórom a lecsöpögtetett és lisztbe vagy keményítőbe forgatott meggyet.
  • 180 C°-os sütőbe 15 percig sütöttem.
  • A krémhez megfőztem a pudingot, kihűtöttem.
  • A tejszínt a habfixálóval és 1 evőkanál porcukorral felvertem.
  • A kihűlt pudingot a gesztenyével simára kevertem majd hozzáadtam a tejszínt is. Ezt a krémet rákentem a már kihűlt meggyes piskótára.
  • A tetejére pedig csokoládét reszeltem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 997kcalSzénhidrát: 156gFehérje: 17gZsír: 35gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 282mgNátrium: 485mgKálium: 643mgÉlelmi rost: 4gCukor: 79gVitamin A: 1869IUVitamin C: 15mgKalcium: 301mgVas: 7mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!