Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gesztenyés krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés krémes.
5
Értékelés
4
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
997
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a piskótához:
5
db
tojás
16
dkg
cukor
16
dkg
liszt
1/2
csomag
sütőpor
1
üveg
meggybefőtt
magozott
1
evőkanál
étkezési keményítő
a krémhez:
3,5
dl
tej
1
csomag
vaníliás pudingpor
3
evőkanál
cukor
12,5
dkg
gesztenyepüré
2
dl
tejszín
1
csomag
habfixáló
1
evőkanál
porcukor
a tetejére:
7
dkg
étcsokoládé
Elkészítés
A piskótát elkészítem, beleöntöm a tepsibe majd rászórom a lecsöpögtetett és lisztbe vagy keményítőbe forgatott meggyet.
180 C°-os sütőbe 15 percig sütöttem.
A krémhez megfőztem a pudingot, kihűtöttem.
A tejszínt a habfixálóval és 1 evőkanál porcukorral felvertem.
A kihűlt pudingot a gesztenyével simára kevertem majd hozzáadtam a tejszínt is. Ezt a krémet rákentem a már kihűlt meggyes piskótára.
A tetejére pedig csokoládét reszeltem.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Gesztenyés krémes-hez!
Tápérték
Kalória:
997
kcal
Szénhidrát:
156
g
Fehérje:
17
g
Zsír:
35
g
Telített zsír:
19
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
282
mg
Nátrium:
485
mg
Kálium:
643
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
79
g
Vitamin A:
1869
IU
Vitamin C:
15
mg
Kalcium:
301
mg
Vas:
7
mg
Keyword
krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!