Go Back
+ servings
Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú

Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 861 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni.
  • A maradék lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  • Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és három egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás tökmagos kenyérkoszorú-hoz!

Tápérték

Kalória: 861kcalSzénhidrát: 106gFehérje: 24gZsír: 39gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gNátrium: 888mgKálium: 431mgÉlelmi rost: 7gCukor: 4gVitamin A: 1122IUVitamin C: 1mgKalcium: 51mgVas: 8mg
Keyword fokhagymás, kenyér
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!