Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Almás pite
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás pite.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
45
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
5
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
1160
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
30
dkg
margarin
75
dkg
liszt
30
dkg
porcukor
1
csomag
sütőpor
2
db
tojássárgája
1
db
citromhéj
reszelt
2
evőkanál
rum
a töltelékhez:
1
kg
alma
15
dkg
cukor
fahéj
a tepsihez:
zsemlemorzsa
vaj
Elkészítés
Margarint, lisztet, porcukrot, sütőport, tojássárgáját, reszelt citromhéjat és rumot egy tálban összegyúrjuk.
A tésztát kettéosztjuk és mindkét részt 30 percre a hűtőbe helyezzük.
Almákat meghámozunk, lereszeljük és levüket kinyomjuk.
A lereszelt almához hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, majd összekeverjük.
A tepsit kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
Az egyik tésztarészt a tepsibe reszeljük.
Az almás tölteléket egyenletesen elterítjük rajta.
A másik tésztarészt a töltelék tetejére reszeljük.
200°C-on 45 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
Miután kész, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás pite-hez!
Tápérték
Kalória:
1160
kcal
Szénhidrát:
187
g
Fehérje:
15
g
Zsír:
40
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
15
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
14
g
Koleszterin:
57
mg
Nátrium:
509
mg
Kálium:
551
mg
Élelmi rost:
8
g
Cukor:
82
g
Vitamin A:
2800
IU
Vitamin C:
10.7
mg
Kalcium:
110
mg
Vas:
6.8
mg
Keyword
alma, Almás pite, Almatöltelék, citromhéj, Cukor, Fahéj, Liszt, Margarin, Porcukor, Rum, sütőpor, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!