Go Back
+ servings
Egy szelet frissen sütött, aranybarna almás pite, amelynek ízletes almás tölteléke látszik.

Almás pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás pite.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1160 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

a tepsihez:

Elkészítés
 

  • Margarint, lisztet, porcukrot, sütőport, tojássárgáját, reszelt citromhéjat és rumot egy tálban összegyúrjuk.
  • A tésztát kettéosztjuk és mindkét részt 30 percre a hűtőbe helyezzük.
  • Almákat meghámozunk, lereszeljük és levüket kinyomjuk.
  • A lereszelt almához hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, majd összekeverjük.
  • A tepsit kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
  • Az egyik tésztarészt a tepsibe reszeljük.
  • Az almás tölteléket egyenletesen elterítjük rajta.
  • A másik tésztarészt a töltelék tetejére reszeljük.
  • 200°C-on 45 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
  • Miután kész, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás pite-hez!

Tápérték

Kalória: 1160kcalSzénhidrát: 187gFehérje: 15gZsír: 40gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gKoleszterin: 57mgNátrium: 509mgKálium: 551mgÉlelmi rost: 8gCukor: 82gVitamin A: 2800IUVitamin C: 10.7mgKalcium: 110mgVas: 6.8mg
Keyword alma, Almás pite, Almatöltelék, citromhéj, Cukor, Fahéj, Liszt, Margarin, Porcukor, Rum, sütőpor, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!