A sajtot annyi forró vízbe tesszük hogy ellepje, és gyöngyöző vízbe addig tartjuk míg meg nem puhul.
Utána deszkára tesszük és vizes sodrófával gyorsan vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
A vajat kikeverjük a medve sajttal hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és az uborkát, sózzuk, borsozzuk.
A keveréket rákenjük a kinyújtott sajtra, ráterítjük a sonkát, és jó szorosra feltekerjük,ügyelve hogy egyforma vastag legyen. Fóliába csavarva hűtőbe jól lehűtjük.
Tálaláskor fél centiméteres szeletekre vágjuk.
Megjegyzés
Tálalás:
A sajttekercs egy igazán mutatós étel, amelyet érdemes szépen tálalni. Ha a sajttekercs egy vacsora része, akkor ajánlott mellé friss salátát vagy zöldségeket tenni. Ha pedig az étel egy ünnepi alkalmat fémjelzi, akkor érdemes különlegesebb tálalási módot választani. Például szépen feldíszíthetjük a sajttekercseket zöldségekkel vagy gyümölcsökkel, vagy akár kis falatokra vágott süteményekkel is tálalhatjuk.Jó étvágyat a Sajttekercs-hez!