Go Back
+ servings
Sajttekercs

Sajttekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajttekercs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 694 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sajtot annyi forró vízbe tesszük hogy ellepje, és gyöngyöző vízbe addig tartjuk míg meg nem puhul.
  • Utána deszkára tesszük és vizes sodrófával gyorsan vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  • A vajat kikeverjük a medve sajttal hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és az uborkát, sózzuk, borsozzuk.
  • A keveréket rákenjük a kinyújtott sajtra, ráterítjük a sonkát, és jó szorosra feltekerjük,ügyelve hogy egyforma vastag legyen. Fóliába csavarva hűtőbe jól lehűtjük.
  • Tálaláskor fél centiméteres szeletekre vágjuk.

Megjegyzés

Tálalás:

A sajttekercs egy igazán mutatós étel, amelyet érdemes szépen tálalni. Ha a sajttekercs egy vacsora része, akkor ajánlott mellé friss salátát vagy zöldségeket tenni. Ha pedig az étel egy ünnepi alkalmat fémjelzi, akkor érdemes különlegesebb tálalási módot választani. Például szépen feldíszíthetjük a sajttekercseket zöldségekkel vagy gyümölcsökkel, vagy akár kis falatokra vágott süteményekkel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat a Sajttekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 694kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 34gZsír: 60gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 182mgNátrium: 2299mgKálium: 321mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 1750IUVitamin C: 3mgKalcium: 767mgVas: 1mg
Keyword sajtos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!