Go Back
+ servings
Káposztás táskák

Káposztás táskák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Káposztás táskák.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1237 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

a tésztához:

a kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés
 

  • A cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön, folyamatosan kevergetve megpirítjuk (kb. 10-15 perc).
  • Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, megszórjuk a liszttel és összekeverjük.
  • A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, az eltördelt élesztőt és a tojássárgáját, majd a liszthez adjuk, összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle.
  • Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és vízbe mártogatott 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
  • A korongok közepére 1-1 kávéskanálnyi tölteléket púpozunk.
  • A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük az olajjal, a fehérjével pedig vékonyan megkenjük a tésztakorongok szegélyét. A tésztaszéleket egymásra hajtjuk-ragasztjuk, a táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, szegélyüket villával cakkosra lenyomkodjuk.
  • Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
  • A táskák tetejét megkenjük az olajos tojássárgájával, villával egy-két helyen megszurkáljuk, majd 180°C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Káposztás táskák-hoz!

Tápérték

Kalória: 1237kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 22gZsír: 77gTelített zsír: 38gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 297mgNátrium: 751mgKálium: 716mgÉlelmi rost: 8gCukor: 12gVitamin A: 2950IUVitamin C: 44.6mgKalcium: 130mgVas: 8.5mg
Keyword káposzta, kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!