A cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön, folyamatosan kevergetve megpirítjuk (kb. 10-15 perc).
Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, megszórjuk a liszttel és összekeverjük.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, az eltördelt élesztőt és a tojássárgáját, majd a liszthez adjuk, összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és vízbe mártogatott 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A korongok közepére 1-1 kávéskanálnyi tölteléket púpozunk.
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük az olajjal, a fehérjével pedig vékonyan megkenjük a tésztakorongok szegélyét. A tésztaszéleket egymásra hajtjuk-ragasztjuk, a táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, szegélyüket villával cakkosra lenyomkodjuk.
Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
A táskák tetejét megkenjük az olajos tojássárgájával, villával egy-két helyen megszurkáljuk, majd 180°C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.