Go Back
+ servings
Túrós fonott kalács

Túrós fonott kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós fonott kalács.
4.50 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 501 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakolom és rugalmas labdát dagasztok belőle. 1 órán át hagyom kelni,kicsit átgyúratom,majd újra 20 percet kelesztem.
  • Kinyújtom téglalap alakra, megkenem a töltelékkel és felcsavarom, mint a bejglit. Egy éles késsel félbevágom, de az elején kb.10 cm-es részt egyben hagyok.
  • A két félbevágott részt összefontam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, 20 percig kelesztettem. Habart tojással lekentem és 4-es fokozaton szép pirosra sütöttem.
  • A formában hagytam kihűlni, de előtte jó alaposan megszórtam vaníliás porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós fonott kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 501kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 16gZsír: 14gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 63mgNátrium: 586mgKálium: 200mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 437IUVitamin C: 1mgKalcium: 75mgVas: 4mg
Keyword kalács, túrós
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!