Go Back
+ servings
Adag aszalt paradicsomos chilis pulykamell kukoricával, tálalva egy szelet fűszeres kenyérrel.

Aszalt paradicsomos chilis pulykamell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Aszalt paradicsomos chilis pulykamell.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre
Kalória 393 kcal

Hozzávalók
  

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 1 doboz paradicsom konzerv, aprított
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 1/2 doboz kukorica konzerv
  • 1 teáskanál chili por
  • 2 teáskanál római kömény őrölt
  • 1 db vöröshagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • mexikói fűszerkeverék

Elkészítés
 

  • A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk, most kifejezetten pirítani kell és nem párolni.
  • Közben a pulykamellet apróbb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma már jó, rádobjuk a húst, megsózzuk és lefedjük. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk, majd utána fedő nélkül addig, amíg a leve elpárolog.
  • Hozzáadjuk a fűszereket és együtt pirítjuk még őket egy ideig. Ezután jöhet rá a paradicsom és a kukorica, ezekkel is még egy kis ideig rotyogtatjuk. Egy pár csepp édesítővel lehet a savanyúságát elvenni, ha szükséges.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Aszalt paradicsomos chilis pulykamell-hez!

Tápérték

Kalória: 393kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 41gZsír: 5gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 86mgNátrium: 2980mgKálium: 1454mgÉlelmi rost: 5gCukor: 23gVitamin A: 450IUVitamin C: 42.1mgKalcium: 80mgVas: 7mg
Keyword Aszalt paradicsom, Chili por, fokhagyma, Kukorica konzerv, Mexikói fűszerkeverék, Paradicsom konzerv, Pulykamell, Római kömény, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!