A medvehagymát felvágom vékony csíkokra és leturmixolom. Ezután félre teszem.
A langyos-cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, majd felfuttatom. A keverőtálba beleöntöm a szintén meglangyosított tejszínt, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Ezután hozzászórom az előzőleg sóval összekevert lisztet, majd a kezemmel megdagasztom a tésztát.
Ezután elosztom két egyforma részre, majd az egyik tésztát visszateszem a keverőtálba, és hozzáadom a pépesített medvehagymát + 2 evőkanál lisztet, és újradagasztom 2-3 percig.
Ezután mindkét tésztát kézzel még egy kicsit átgyúrom, hogy szép sima legyen, majd külön-külön tálba teszem. Megszórom egy pici liszttel, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesztem kb. egy órát, míg duplájára nem nő.
Amikor a tészták megkeltek, először a sima tésztát borítom ki enyhén lisztezett felületre, majd vékonyra nyújtom. Félrehúzom!
Ezután a medvehagymás tésztát is kiborítom enyhén lisztezett felületre, majd kinyújtom akkorára, mint az előző tészta.
Ezután a fehér tésztát megkenem vékonyan olajjal, majd ráhelyezem a medvehagymás tésztát, és szorosan feltekerem úgy, mint a bejglit.
Egy 20x10 cm-es sütőformát kiolajozok és kilisztezem, majd belehelyezem a feltekert tésztát. Ezután letakarom konyharuhával és langyos helyen, újrakelesztem 30 percig.
Közben előmelegítem a sütőt légkeveréses módra kapcsolva, 150°C fokra.
A tojássárgáját kikeverek 1 evőkanál tejjel, majd amikor a tészta újra megkelt, lekenem vele a tetejét.
Behelyezem az előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt szép pirosra sütöm.
A sütőből kivéve hagyom pár percig a formában, majd rácsra helyezem és kihűtöm kéz melegre.