Go Back
+ servings
Harcsa tejszínes gombamártással

Harcsa tejszínes gombamártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Harcsa tejszínes gombamártással.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 721 kcal

Hozzávalók
  

  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 kávéskanál
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál olaj

a mártáshoz:

Elkészítés
 

  • A halat négy fele szeljük, bedörzsöljük sóval és állni hagyjuk.
  • A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd beledobjuk a gombát 3-4 perre sütni. Megszórjuk a liszttel, az ételízesítővel és a borssal, majd rálocsolunk 2 dl vizet.
  • Belisztezzük a halat és forró olajban pár perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát.
  • Egy tányérra rakjuk és rákanalazzuk a mártást.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Harcsa tejszínes gombamártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 721kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 28gZsír: 60gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 1gKoleszterin: 178mgNátrium: 935mgKálium: 787mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 1053IUVitamin C: 3mgKalcium: 60mgVas: 2mg
Keyword hal, harcsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!