Go Back
+ servings
Füstölsajt krémleves

Füstöltsajt krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Füstöltsajt krémleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 562 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg sajt reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen
  • 1 db tömlős sajt natúr
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db leves kocka
  • 1.5 l víz
  • szerecsendió őrölt
  • bors

Elkészítés
 

  • A leveskockát kb 1,5 liter forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha feloldódott, akkor hozzáadjuk a lereszelt sajtokat is. Kevergetve megvárjuk amíg elolvad a levesben.
  • Egy tálkában összekeverjük a sajtkrémet a tejföllel és csomómentesre keverjük benne a lisztet. Egy merőkanálnyi levest hozzáadunk (alaposan összekeverjük), majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi őrölt vagy frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük és gyakori kevergetés mellett újra felforraljuk a levest és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Füstöltsajt krémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 562kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 23gZsír: 45gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 132mgNátrium: 1551mgKálium: 209mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 1404IUVitamin C: 1mgKalcium: 629mgVas: 1mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!