Go Back
+ servings
Rántott libamáj szeletek burgonyapürével és vegyes salátával tálalva egy fehér tányéron.

Rántott libamáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rántott libamáj.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 850 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A libamájat alaposan tisztítsa meg, majd vágja vékony szeletekre. Ezután áztassa be fél órára tejbe. Ez segít eltávolítani az esetleges kesernyés ízt.
  • A tejből kivett májszeleteket csöpögtesse le, és törölje szárazra papírtörülközővel. Ezután ízlés szerint sózza meg, és szórja meg törött fekete borssal.
  • A májszeleteket először lisztbe, majd felvert, borssal ízesített tojásba, végül zsemlemorzsába forgassa.
  • Egy mély serpenyőben hevítsen olajat, és süsse a panírozott májszeleteket benne sárgásbarnára. Fontos, hogy az olaj forró legyen, de ne égjen!
  • A kisütött libamájat csöpögtesse le, majd helyezze melegített tálra. Mellé ajánlott burgonyapürét és friss salátát kínálni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rántott libamáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 850kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 48gZsír: 40gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 1196mgNátrium: 1506mgKálium: 676mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 62282IUVitamin C: 9mgKalcium: 199mgVas: 66mg
Keyword köret, Libamáj, Magyar konyha, Panírozás, Rántott, Sütés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!