Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krémes.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
35
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
713
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
csomag
leveles tészta
fagyasztott
6
db
tojás
2
dl
tej
6
dkg
rétesliszt
1
csomag
vaníliás cukor
15
dkg
cukor
Elkészítés
A fagyasztott leveles tésztát hagyd felengedni. Nyújtsd ki fél centi vastagra, és méretezd úgy, hogy kétszer akkora legyen, mint a tepsid.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Szurkáld meg a tésztát villával, és fektesd sütőpapírral borított tepsire. Süsd meg a forró sütőben, amíg aranybarna nem lesz.
A tojássárgákat keverd össze a liszttel és egy kevés tejjel, hogy sima massza keletkezzen.
Forralj fel 2 dl tejet a 15 dkg cukorral. Amikor már forr, lassan öntsd hozzá a tojásos-lisztes keveréket, és kavargasd, amíg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjéket verd habbá. Amikor a krém már sűrű, vedd le a tűzről, és óvatosan keverd hozzá a tojásfehérje habot.
Az egyik kisült tésztalapot fektesd a kis tepsibe, és simítsd rá a krémet. Hagyd szikkadni 10-15 percig.
A másik kisült tésztát vágd egyforma négyzetekre, és helyezd a krémre. Enyhén nyomkodd meg.
Helyezd a kész Krémes-t a hűtőbe, és hagyd, hogy megdermedjen.
Amikor a Krémes már megdermedt, tálaláskor vágd szeletekre a tésztanégyzetek mentén.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Krémes-hez!
Tápérték
Kalória:
713
kcal
Szénhidrát:
85
g
Fehérje:
17
g
Zsír:
34
g
Telített zsír:
10
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
251
mg
Nátrium:
287
mg
Kálium:
215
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
43
g
Vitamin A:
438
IU
Kalcium:
103
mg
Vas:
3
mg
Keyword
krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!