Go Back
+ servings
Krémes

Krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krémes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 713 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A fagyasztott leveles tésztát hagyd felengedni. Nyújtsd ki fél centi vastagra, és méretezd úgy, hogy kétszer akkora legyen, mint a tepsid.
  • Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
  • Szurkáld meg a tésztát villával, és fektesd sütőpapírral borított tepsire. Süsd meg a forró sütőben, amíg aranybarna nem lesz.
  • A tojássárgákat keverd össze a liszttel és egy kevés tejjel, hogy sima massza keletkezzen.
  • Forralj fel 2 dl tejet a 15 dkg cukorral. Amikor már forr, lassan öntsd hozzá a tojásos-lisztes keveréket, és kavargasd, amíg be nem sűrűsödik.
  • A tojásfehérjéket verd habbá. Amikor a krém már sűrű, vedd le a tűzről, és óvatosan keverd hozzá a tojásfehérje habot.
  • Az egyik kisült tésztalapot fektesd a kis tepsibe, és simítsd rá a krémet. Hagyd szikkadni 10-15 percig.
  • A másik kisült tésztát vágd egyforma négyzetekre, és helyezd a krémre. Enyhén nyomkodd meg.
  • Helyezd a kész Krémes-t a hűtőbe, és hagyd, hogy megdermedjen.
  • Amikor a Krémes már megdermedt, tálaláskor vágd szeletekre a tésztanégyzetek mentén.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 713kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 17gZsír: 34gTelített zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 251mgNátrium: 287mgKálium: 215mgÉlelmi rost: 1gCukor: 43gVitamin A: 438IUKalcium: 103mgVas: 3mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!