Go Back
+ servings
Galuskával töltött paprika

Galuskával töltött paprika

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Galuskával töltött paprika.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 696 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • friss fűszerek

Elkészítés
 

  • A csirkét megmossuk, csíkokra vágjuk. sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel.
  • A vajat felhevítjük, és megpirítjuk benne a húscsíkokat. 5-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és még 2-4 percig pároljuk. A sütőt 200°C fokra előmelegítjük.
  • A lisztből, a tojásból, egy kis sóval tésztát készítünk, majd sós vízben nokedliszaggatóval beleszaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük.
  • A metélőhagymát finomra vágjuk. Összekeverjük a tésztát, a húst és a tejszínes mártást.
  • A paprikát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, és a tésztás keverékkel megtöltjük.
  • A paprikát tepsibe helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük.
  • Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Galuskával töltött paprika-hoz!

Tápérték

Kalória: 696kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 44gZsír: 28gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 255mgNátrium: 695mgKálium: 776mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 3134IUVitamin C: 78mgKalcium: 283mgVas: 5mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!