Go Back
+ servings
Köményes sertéssült

Köményes sertéssült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Köményes sertéssült.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 2 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 490 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsdarabot kicsontozom és a szűzpecsenyét levágom róla.
  • A színhúsokat jól megsózom, beszórom a köménymagokkal, kakukkfűvel, ezeket jól bele is dörzsölöm, megkenem paprikakrémmel. A szűzpecsenyét beletekerem a szalonnába és további felhasználásig félreteszem. A karaj bőrét bekockázom.
  • Egy nagyobb tepsit a tűzhelyre teszek, kevés olajat forrósítok benne és a karajdarabot a bőrös oldala kivételével minden oldalán elősütöm. Közben a sütőt 180°C fokra előmelegítem.
  • Amikor az elősütéssel végzek, a tepsibe beleteszem a húsos csontot is, a húsok mellé szórom a felnegyedelt hagymát és melléteszem a keresztben héjastul félbevágott fokhagymát, meg a rozmaringágakat. Öntök alá kevés vizet és kb. két óra alatt ropogósra sütöm.
  • Egy és negyed óra elteltével a baconbe tekert szűzpecsenyét is melléteszem, hogy együtt süljenek meg. A bacon különösen jó ízt ad a hagymás-rozmaringos pecsenyelének. A sült fokhagymát a húsra kenve lehet elfogyasztani.
  • Petrezselymes sült újkrumplival és jégbe hűtött kovászos uborkával kísértük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Köményes sertéssült-höz!

Tápérték

Kalória: 490kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 57gZsír: 24gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 158mgNátrium: 421mgKálium: 1092mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 130IUVitamin C: 8mgKalcium: 63mgVas: 3mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!