Go Back
+ servings
Sárga zselés réteggel lefedett, fehér krémes középső rétegű és világos piskóta alapú Bolero szelet tálalva fehér tányéron.

Bolero szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bolero szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1198 kcal

Hozzávalók
  

a zseléhez:

  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl víz
  • 1 csomag boleró italpor

Elkészítés
 

  • A tojásoknál szétválasztom a fehérjét a sárgájától és a sárgáját kikeverem a cukorral majd hozzáadom az étolajat, a tejet és a sütőporos lisztet.
  • A tojások habját keményre felverem és óvatosan hozzákeverem a már meglévő keverékemhez. Beleöntöm a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-30 perc alatt megsütöm.
  • Ha kihűlt, a tetejére kenem a cukros tejfölt.
  • Ezután 20 dkg cukrot elkeverek 2 csomag vaníliás pudingporral és a boleró italporral, csomómentesre. Felengedem 7 dl vízzel és megfőzöm, mint rendesen ha pudingot főznék.
  • A tejfölös rétegre öntöm és hagyom kihűlni. Kb. 1 óra múlva szeletelhető.
  • Ezt akár önthetjük tortaformába is, és akkor klassz tortát kapunk. Ha akarjuk, akkor a tésztára a tejfölös réteg alá kenhetünk egy vékonyka lekváros réteget is. Ez még pikánsabbá teheti ha az ízeket fokozni akarjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bolero szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1198kcalSzénhidrát: 162gFehérje: 19gZsír: 55gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gKoleszterin: 237mgNátrium: 146mgKálium: 516mgÉlelmi rost: 1gCukor: 105gVitamin A: 1550IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 220mgVas: 3.2mg
Keyword Bolero italpor, Cukor, Liszt, olaj, Porcukor, Sütés, sütőpor, Tej, Tejföl, tészta, tojás, Vaníliás pudingpor, Víz, Zselé
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!