Go Back
+ servings
Cigánypecsenye hasábburgonyával: Aranybarna sült sertésszeletek szalonnaszeletekkel a tetején, ropogós hasábburgonyával és két sárga paprikával egy sárga tányéron.

Cigánypecsenye hasábburgonyával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cigánypecsenye hasábburgonyával.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 910 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst mossuk meg alaposan, majd klopfoljuk ki. A szeleteket egyenként sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Fontos, hogy apró legyen a fokhagyma, lehetőleg fokhagymakinyomón nyomjuk át, és a nyomóban maradt nagyobb darabokat már ne használjuk fel. Ezek a sütés során megégnek és ettől a hús keserű lesz. Hűtőbe tesszük és ebben a pácban hagyjuk állni legalább egy órát.
  • A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük egy tányérban. Ezt követően a húst kivesszük a hűtőből és a lisztes keverékben jól megforgatjuk a szeleteket. Utána süthetjük is. 3-4 percig bő, forró zsírban közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  • A szeletekre ráhelyezzük a beirdalt szalonnaszeleteket. A serpenyőből a zsírt ráöntjük a húsra, majd adunk hozzá kb. egy deci vizet és Betesszük a 220°C fokos előmelegített sütőbe. A lisztbevonat megóvja a húst a kiszáradástól, lefedni, fóliázni nem kell. A sütés vége fele ellenőrizzük, hogy mennyire puhult, sült meg a hús. Ha úgy találjuk, hogy még nem elég puha, és a víz elpárolgott, még egy kis víz hozzáadásával tovább sütjük. A hőfokot ne vegyük lejjebb, mert kiszáradhat. A sütés idő kb. fél óra. Hasábburgonyával a legfinomabb szerintem, de más körettel is kínálhatjuk. Most egy-két szem barackbefőttet tettem mellé, máskor tartármártással tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cigánypecsenye hasábburgonyával-hoz!

Tápérték

Kalória: 910kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 58gZsír: 66gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 26gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gKoleszterin: 175mgNátrium: 1569mgKálium: 998mgÉlelmi rost: 1gCukor: 0.1gVitamin A: 50IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 50mgVas: 5mg
Keyword Barackbefőtt, Cigánypecsenye, Főétel, Hasábburgonya, Magyar konyha, Pácolás, Panírozás, Sertéstarja, Sütés, Szalonna, Tartármártás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!