A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a fahéjjal összekevert lisztet, és a habot, majd ezt a masszát három adagra osztjuk.
Adagonként közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél világossárgára sütjük 8-10 perc alatt. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tésztát, mert akkor kiszárad. S ne ijedjünk meg attól sem, hogy ragadni fog a tészta - teljesen természetes. Miután kisütöttük mind a három lapot, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport utasítás szerint, de csak 6 dl tejjel, és a 22,5 dkg porcukor felével sűrű péppé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a darált diót, amikor langyos, a rumot is. A narancsot kettévágjuk, kinyomjuk a levét, és átszűrjük. A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral, és a vaníliás cukorral, kanalanként óvatosan beledolgozzuk a narancslevet, és simára keverjük a diós pudinggal.
A krémmel megkent tésztalapokat egymásra illesztjük, a felsőt villával megcifrázzuk, vágott
pisztáciával díszítjük, és egy napra hidegre tesszük. Másnap lehet szeletelni.