Go Back
+ servings
Diókrémes szelet

Diókrémes szelet

eztfaldfel
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diókrémes szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1217 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a fahéjjal összekevert lisztet, és a habot, majd ezt a masszát három adagra osztjuk.
  • Adagonként közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél világossárgára sütjük 8-10 perc alatt. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük túl a tésztát, mert akkor kiszárad. S ne ijedjünk meg attól sem, hogy ragadni fog a tészta - teljesen természetes. Miután kisütöttük mind a három lapot, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  • A krémhez a pudingport utasítás szerint, de csak 6 dl tejjel, és a 22,5 dkg porcukor felével sűrű péppé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a darált diót, amikor langyos, a rumot is. A narancsot kettévágjuk, kinyomjuk a levét, és átszűrjük. A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral, és a vaníliás cukorral, kanalanként óvatosan beledolgozzuk a narancslevet, és simára keverjük a diós pudinggal.
  • A krémmel megkent tésztalapokat egymásra illesztjük, a felsőt villával megcifrázzuk, vágott
  • pisztáciával díszítjük, és egy napra hidegre tesszük. Másnap lehet szeletelni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diókrémes szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1217kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 23gZsír: 81gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 40gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gKoleszterin: 269mgNátrium: 769mgKálium: 543mgÉlelmi rost: 5gCukor: 70gVitamin A: 3400IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 190mgVas: 3.8mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!