Go Back
+ servings
Csirkemáj vörösborral

Csirkemáj vörösborral

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemáj vörösborral.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 507 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A májakat megmossuk, eltávolítjuk az inakat és tetszés szerint felvágjuk.
  • A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, beletesszük az apróra vágott hagymát, puhára dinszteljük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a májat, narancs-/citromhéjat és a babérleveleket, majd kevergetés mellett dinszteljük 3 percig.
  • A csirkemájakat kivesszük egy tányérra, a serpenyőbe öntjük a vörösbort, paradicsompürét és a tejszínt. Hagyjuk főni, amíg a szósz be nem sűrűsödik.A babérleveleket kivesszük, a májakat visszatesszük a serpenyőbe és felmelegítjük.
  • Sóval borssal ízesítjük. Petrezselymes, főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemáj vörösborral-hoz!

Tápérték

Kalória: 507kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 32gZsír: 31gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 665mgNátrium: 146mgKálium: 625mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 33300IUVitamin C: 53.6mgKalcium: 90mgVas: 17.3mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!