Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Virslis kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis kifli.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
meleg előétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
8
főre
Kalória
578
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
liszt
1,25
dl
tej
1
dl
kefir
5
dkg
vaj
olvasztott
1
db
tojás
egész
1
kiskanál
cukor
1
kiskanál
só
7
g
szárított élesztő
16
db
virsli
1
db
tojássárgája
0,5
dl
tej
szezámmag
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból rugalmas masszát dagasztottam és duplájára kelesztettem.
Lisztes deszkára borítottam és kb. 25 cm széles és 80 cm hosszúságú téglalappá nyújtottam.
Hosszában kettőbe,szélességében nyolcba vágtam, így 16 db. 12 x 10 cm es lapokat kaptam.
Mindegyikbe egy egy virslit csavartam és tepsibe,egymás mellé raktam.
Tetejüket éles késsel kissé bevagdostam és fél órát újból kelni hagytam.
A tojássárgáját a fél dl tejjel elkavartam és lekentem vele a ba kiflik tetejét.
Szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Virslis kifli-hez!
Tápérték
Kalória:
578
kcal
Szénhidrát:
54
g
Fehérje:
25
g
Zsír:
29
g
Telített zsír:
9
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Koleszterin:
66
mg
Nátrium:
1180
mg
Kálium:
157
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
400
IU
Kalcium:
120
mg
Vas:
4.3
mg
Keyword
kifli, virsli
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!