Melegítse elő a sütőt 185°C-ra (felső/alsó hő vagy légkeveréses módban).
Egy közepes méretű sütőtálat béleljen ki sütőpapírral, ügyelve arra, hogy a papír túlnyúljon a tál szélein, ezáltal megkönnyítve a brownie későbbi kiemelését.
Egy mély, tűzálló tálban olvassza meg a vajat és a csokoládét vízfürdő felett. Keverje simára.
Miután az olvasztott keverék kissé kihűlt, keverje hozzá először a nádcukrot, majd az enyhén felvert tojásokat, a vaníliakivonatot és végül a darabos mogyoróvajat.
Egy külön tálban keverje össze a finomlisztet és a sütőport. Adja hozzá a csokoládés keverékhez, és dolgozza össze alaposan.
Öntse a brownie masszát az előkészített tepsibe, és simítsa el egyenletesen.
Helyezze a tepsit az előmelegített sütő közepes rácsára, és süsse 25 percig, vagy amíg a brownie teteje kissé repedezett és a közepén még kicsit nyersnek tűnik (ez adja a brownie jellegzetes, nedves állagát).
Vegye ki a tepsit a sütőből, és hagyja teljesen kihűlni. Miután kihűlt, emelje ki a brownie-t a sütőpapírral együtt a tepsiből, és szeletelje fel.