Go Back
+ servings
Mogyoróvajas brownie

Mogyoróvajas brownie

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyoróvajas brownie.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Angol
Mennyiség 6 főre
Kalória 654 kcal

Hozzávalók
  

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 25 dkg nádcukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mogyoróvaj darabos

Elkészítés
 

  • Melegítse elő a sütőt 185°C-ra (felső/alsó hő vagy légkeveréses módban).
  • Egy közepes méretű sütőtálat béleljen ki sütőpapírral, ügyelve arra, hogy a papír túlnyúljon a tál szélein, ezáltal megkönnyítve a brownie későbbi kiemelését.
  • Egy mély, tűzálló tálban olvassza meg a vajat és a csokoládét vízfürdő felett. Keverje simára.
  • Miután az olvasztott keverék kissé kihűlt, keverje hozzá először a nádcukrot, majd az enyhén felvert tojásokat, a vaníliakivonatot és végül a darabos mogyoróvajat.
  • Egy külön tálban keverje össze a finomlisztet és a sütőport. Adja hozzá a csokoládés keverékhez, és dolgozza össze alaposan.
  • Öntse a brownie masszát az előkészített tepsibe, és simítsa el egyenletesen.
  • Helyezze a tepsit az előmelegített sütő közepes rácsára, és süsse 25 percig, vagy amíg a brownie teteje kissé repedezett és a közepén még kicsit nyersnek tűnik (ez adja a brownie jellegzetes, nedves állagát).
  • Vegye ki a tepsit a sütőből, és hagyja teljesen kihűlni. Miután kihűlt, emelje ki a brownie-t a sütőpapírral együtt a tepsiből, és szeletelje fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mogyoróvajas brownie-hoz!

Tápérték

Kalória: 654kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 10gZsír: 32gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 173mgKálium: 332mgÉlelmi rost: 5gCukor: 50gVitamin A: 548IUKalcium: 48mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!