Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nápolyi pizza
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nápolyi pizza.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Olasz
Mennyiség
6
főre
Kalória
549
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
80
dkg
paradicsom
konzerv darabolt
70
dkg
gomba
konzerv szeletelt
10
dkg
túró
21
dkg
liszt
2,5
teáskanál
só
12
dkg
szalámi
szeletelve
2
db
vöröshagyma
1
csésze
ketchup
1
teáskanál
fekete bors
őrölt
1
teáskanál
oregánó
szárított
1
evőkanál
sütőpor
4
evőkanál
tej
8
evőkanál
olívaolaj
10
dkg
mozzarella sajt
Elkészítés
Egy tálba belekeverjük a túrót, a tejet, az olaj és a só felét, majd ezekhez öntjük hozzá a lisztet és a sütőport, ezután tésztává gyúrjuk.
Amikor összeállt a tészta, kinyújtjuk és olajozott sütőlapra helyezzük.
A tésztát megkenjük a maradék olajjal összekevert ketchuppal.
Ekkor kerül rá a paradicsom, a gomba, a vöröshagyma, melyeket sózunk és borsozunk. Ízesítjük oreganóval és ráhelyezzük a szalámit, majd a sajtot.
Fél órát sütjük 200°C fokra előmelegített sütőben.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Nápolyi pizza-hoz!
Tápérték
Kalória:
549
kcal
Szénhidrát:
49
g
Fehérje:
19
g
Zsír:
33
g
Telített zsír:
9
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
16
g
Koleszterin:
17
mg
Nátrium:
1022
mg
Kálium:
1009
mg
Élelmi rost:
5
g
Cukor:
15
g
Vitamin A:
650
IU
Vitamin C:
23.1
mg
Kalcium:
150
mg
Vas:
3.6
mg
Keyword
pizza
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!