Go Back
+ servings
Bakonyi sertésszelet tejföllel és petrezselyemmel díszítve, galuskával tálalva, egy paradicsomszelettel az oldalán.

Bakonyi sertésszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi sertésszelet.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 15 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 569 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A kiklopfolt hússzeleteket enyhén besózzuk és 15 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • Kevés forró olajban gyorsan elősütjük a hússzeleteket, majd kiszedjük őket az olajból.
  • Ugyanabban az olajban, ahol a húst sütöttük, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fűszerpaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a szeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
  • Ezután hozzáadjuk az elősütött húst és az ízlés szerinti fűszereket (só, bors, ételízesítő), majd puhára főzzük.
  • Kivesszük a húst, a levét behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, visszatesszük a húst, és összeforraljuk.
  • Galuskával vagy csőtésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bakonyi sertésszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 569kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 42gZsír: 40gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gKoleszterin: 130mgNátrium: 875mgKálium: 807mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 350IUVitamin C: 9.1mgKalcium: 60mgVas: 1.8mg
Keyword Csőtészta, Főétel, Fűszerpaprika, Galuska, gomba, húsétel, Liszt, Magyar konyha, olaj, paradicsom, Párolás, Sertésszelet, Szalonna, Tejföl, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!