Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott bélszín Budapest módra főtt rizzsel, mellette gombás, libamájas ragu zöldborsóval.

Bélszín Budapest módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bélszín Budapest módra.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 799 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A bélszínből vágj ujjnyi vastag szeleteket, és tedd a hűtőbe.
  • Készítsd el a ragut. Fonnyaszd meg a felaprított vöröshagymát kis zsiradékon. Szórd meg pirospaprikával, keverd el, és önts rá kis csontlevet, forrald át.
  • A szalonnát kockázd fel, süsd rövid ideig. Add hozzá a kockára vágott paradicsomot, gombát, paprikát, és a libamájat. Nagy lángon rázogasd az edényt, amíg megpirul.
  • Szűrd rá az alaplevet, ízesítsd borssal, sóval, és tartsd melegen.
  • Forrósíts olajat, a hússzeletek mindkét oldalát süsd át, hogy még a belsejük véres maradjon.
  • A húsokat rakd tálra, halmozz rá egy kis ragut, és tálalhatod.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bélszín Budapest módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 799kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 71gZsír: 49gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 442mgNátrium: 1242mgKálium: 1065mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 26000IUVitamin C: 27.2mgKalcium: 50mgVas: 20.5mg
Keyword Bélszín, csiperkegomba, Csontlé, fekete bors, Főétel, Füstölt szalonna, Fűszerpaprika, Gourmet, Hagyományos recept, Ínyenc fogás, Libamáj, Magyar konyha, paradicsom, Pirítás, ragu, só, vöröshagyma, Zöldborsó, Zöldpaprika, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!