Go Back
+ servings
Boros libapecsenye: Sült liba ropogós bőrrel és barna mártással tálalva egy fehér tányéron.

Boros libapecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boros libapecsenye.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 3 hours 40 perc
Teljes idő 4 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1505 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük.
  • A vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk.
  • A hagymát felaprítjuk, a gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd az egészet megfuttatjuk a maradék vajon. Ráhintjük a lisztet, és felengedjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet, és felfőzzük. Rálocsoljuk a libára, majd egy ideig magas fokozaton főzzük. Utána alacsony fokozatra kapcsoljuk, és puhára főzzük.
  • Ezután kiszedjük, a levét leszűrjük, és átpasszírozzuk, majd még egyszer felfőzzük. A libát felszeleteljük, majd leöntjük a mártással. Még 10-15 percig sütjük, majd burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boros libapecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 1505kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 173gZsír: 70gTelített zsír: 31gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 673mgNátrium: 960mgKálium: 3255mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 2300IUVitamin C: 58.6mgKalcium: 150mgVas: 25.9mg
Keyword Boros libapecsenye, Burgonya garnírung, Cayenne-i bors, Fehér bors, Fehérbor, Főétel, gomba, liba, Liszt, Magyar konyha, mártás, Párolás, Sárgarépa, só, Vaj, Víz, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!