Go Back
+ servings
Gesztenye hasáb

Gesztenye hasáb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenye hasáb.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1017 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg teavaj
  • 1 doboz rum aroma
  • 3 evőkanál kakaó por
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • babapiskóta szükség szerint
  • tej szükség szerint
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés
 

  • A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliás cukorral, és a kakaóporral.
  • Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk. Rumos tejben megforgatott babapiskótát rakunk rá, majd zselatinnal összekevert tejszínhabot simítunk rá: a zselatint forró vízben feloldjuk, majd langyosra hűtjük és összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel (vagy Hulalával). Erre ismét rumos tejben megforgatott babapiskótát rakunk.
  • Hűtőbe rakjuk 1 éjszakára. Másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és szeleteljük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenye hasáb-hoz!

Tápérték

Kalória: 1017kcalSzénhidrát: 88gFehérje: 15gZsír: 71gTelített zsír: 43gTrans Fat: 1gKoleszterin: 229mgNátrium: 259mgKálium: 911mgÉlelmi rost: 4gCukor: 13gVitamin A: 2515IUVitamin C: 51mgKalcium: 143mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!