Go Back
+ servings
Amerikai áfonyás palacsinta juharsziruppal - Áfonyás palacsinta, aranybarna színben, friss áfonyával a tetején, és csillogó juharsziruppal meglocsolva. A palacsinta puha és sűrű textúrájú, a szirup ragyogóan csillog a fényben.

Amerikai áfonyás palacsinta juharsziruppal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Amerikai áfonyás palacsinta juharsziruppal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 2 főre
Kalória 1113 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

a tálaláshoz:

  • 1 dl juharszirup

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és egy csipetnyi sót. Keverjük össze alaposan.
  • Az előző keveréket öntsük a lisztes keverékhez, és keverjük össze, amíg sima és sűrű tésztát kapunk.
  • Óvatosan forgassuk bele az áfonyát a tésztába.
  • Egy palacsintasütőben hevítsünk fel egy kis margarint közepes lángon.
  • A palacsintatésztát merjük a forró sütőbe, kis adagokban, hogy kis átmérőjű palacsintákat kapjunk.
  • Mindkét oldalát süssük aranybarnára, ami körülbelül 2-3 percet vesz igénybe oldalanként.
  • Ismételjük meg, amíg az összes tészta el nem készül.
  • A kész palacsintákat tálaljuk egy tányéron, és locsoljuk meg bőségesen juharsziruppal.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Amerikai áfonyás palacsinta juharsziruppal-hoz!

Tápérték

Kalória: 1113kcalSzénhidrát: 160gFehérje: 31gZsír: 39gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 447mgNátrium: 682mgKálium: 896mgÉlelmi rost: 6gCukor: 48gVitamin A: 2250IUVitamin C: 10.7mgKalcium: 300mgVas: 8.5mg
Keyword áfonyás, Amerikai, Cukor, desszert, Juharszirup, Liszt, Margarin, palacsinta, sütőpor, tejszín, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!