A tejet melegítsük fel egy kis lábasban, de ne forraljuk. Adjuk hozzá a juharszirupot, a nádcukrot, 5 evőkanál vajat és a sót, majd keverjük el, amíg a vaj teljesen elolvad. Egy külön tálban oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben, és hagyjuk 10 percig állni, amíg buborékos lesz.
Egy nagy tálban keverjük össze a tejes keveréket, az élesztőt és a felvert tojásokat. Adjunk hozzá 45 dkg lisztet, és keverjük el. Apránként adjuk hozzá a megmaradt lisztet, majd az aszalt almát, mazsolát, reszelt gyömbért és a citromhéjat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd egy lisztezett felületen dagasszuk további 5 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Helyezzük a tésztát egy kivajazott tálba, fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni egy meleg helyen, amíg a tészta megduplázódik (kb. 1-1,5 óra).
Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy téglalap formájúra, majd tekerjük fel hosszában. Vágjuk 9 egyenlő szeletre, és helyezzük őket egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedjük le újra, és hagyjuk kelni további 45 percig.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Amikor a csigák megkeltek, süssük őket a sütőben kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesznek.
Hagyjuk kihűlni a csigákat a tepsiben néhány percig, majd helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljenek. Tálaljuk teával vagy kávéval.