Go Back
+ servings
Frissen sült, aranybarna almás-mazsolás csigák egy fehér tányéron.

Almás-mazsolás csiga

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-mazsolás csiga.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 1275 kcal

Hozzávalók
  

  • 0,5 csésze tej
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 13,5 dkg vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál élesztő szárított
  • 1,25 dl víz
  • 2 db tojás felvert
  • 60 dkg liszt
  • aszalt alma kockák
  • mazsola
  • gyömbér reszelt
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés
 

  • A tejet melegítsük fel egy kis lábasban, de ne forraljuk. Adjuk hozzá a juharszirupot, a nádcukrot, 5 evőkanál vajat és a sót, majd keverjük el, amíg a vaj teljesen elolvad. Egy külön tálban oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben, és hagyjuk 10 percig állni, amíg buborékos lesz.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a tejes keveréket, az élesztőt és a felvert tojásokat. Adjunk hozzá 45 dkg lisztet, és keverjük el. Apránként adjuk hozzá a megmaradt lisztet, majd az aszalt almát, mazsolát, reszelt gyömbért és a citromhéjat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd egy lisztezett felületen dagasszuk további 5 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
  • Helyezzük a tésztát egy kivajazott tálba, fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni egy meleg helyen, amíg a tészta megduplázódik (kb. 1-1,5 óra).
  • Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy téglalap formájúra, majd tekerjük fel hosszában. Vágjuk 9 egyenlő szeletre, és helyezzük őket egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedjük le újra, és hagyjuk kelni további 45 percig.
  • Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Amikor a csigák megkeltek, süssük őket a sütőben kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesznek.
  • Hagyjuk kihűlni a csigákat a tepsiben néhány percig, majd helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljenek. Tálaljuk teával vagy kávéval.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás-mazsolás csiga-hoz!

Tápérték

Kalória: 1275kcalSzénhidrát: 196gFehérje: 28gZsír: 43gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 224mgNátrium: 488mgKálium: 625mgÉlelmi rost: 9gCukor: 37gVitamin A: 2050IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 90mgVas: 11.2mg
Keyword Almás-mazsolás csiga, Aszalt alma, citromhéj, Élesztő, Gyömbér, Juharszirup, Mazsola, Nádcukor, Tej, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!