Go Back
+ servings
Fehér, fényű tányéron sorakoznak az áfonyás-narancsos muffinok. Az aranybarnára sült tésztán a sütés során kipattanó áfonyák láthatók, melyek kissé megpirultak a hő hatására. A muffinok tetejét finom porcukorréteg borítja, ami kontrasztot alkot az áfonyás tésztával. A tányér egyszerűsége kiemeli a muffinok lédús színét és textúráját, míg a fényjáték a tányéron azonnal felhívja a figyelmet a süteményekre.

Áfonyás muffin narancsaromával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás muffin narancsaromával.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 665 kcal

Hozzávalók
  

a forma kikenéséhez

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A muffin sütőformát béleljük ki papírformákkal vagy kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel.
  • A friss áfonyát mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlőn. Ha fagyasztottat használunk, gondoskodjunk róla, hogy teljesen felolvadjon és száraz legyen.
  • A narancsokat mossuk meg és töröljük szárazra. Reszeljünk le fél evőkanálnyi narancshéjat és facsarjuk ki a levüket.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, barna cukrot, sütőport, szódabikarbónát és csipet sót.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat és a narancshéjat. Adjunk hozzá 250 ml narancslevet (szűrjük át, hogy magtalan legyen) és ezt a nedves keveréket dolgozzuk bele a száraz hozzávalókhoz.
  • Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még narancslevet. Ha elérte a megfelelő állagot, óvatosan keverjük hozzá az áfonyát.
  • A tésztával töltsük meg a muffin formákat kb. háromnegyedig.
  • Süssük a muffinokat a sütő középső részén körülbelül 25 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük: ha a közepébe szúrt tű tiszta, a muffinok készen vannak.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 5 percig a formában hűlni, majd vegyük ki őket és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Tálalás előtt szórjuk meg a muffinok tetejét vékonyan porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Áfonyás muffin narancsaromával-hoz!

Tápérték

Kalória: 665kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 10gZsír: 23gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 52mgNátrium: 375mgKálium: 738mgÉlelmi rost: 7gCukor: 49gVitamin A: 300IUVitamin C: 77.6mgKalcium: 160mgVas: 4.5mg
Keyword áfonya, Barna cukor, Liszt, muffin, sütemény, sütőpor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!