Go Back
+ servings
Porcukorral meghintett sötétbarna banános-étcsokis muffinok láthatók a képen, előtérben éles fókusszal és homályos háttérrel, melyben egy muffinforma sejlik fel.

Banános-étcsokis muffin

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Banános-étcsokis muffin.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 830 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót, és fahéjat összekeverjük egy tálban.
  • Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a kefirt.
  • Az így kapott nedves összetevőket hozzáöntjük a lisztes keverékhez, alaposan összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a villával durvára tört banánt és a tördelt étcsokoládét.
  • Egy jól kivajazott, lisztezett muffinformába kanalazzuk a tésztát.
  • 140°C-on, légkeveréssel, körülbelül 40 perc alatt kisütjük. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Banános-étcsokis muffin-hoz!

Tápérték

Kalória: 830kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 10gZsír: 38gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 17gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 50mgNátrium: 310mgKálium: 617mgÉlelmi rost: 7gCukor: 63gVitamin A: 150IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 110mgVas: 3.4mg
Keyword banán, Cukor, Étcsokoládé, Fahéj, Kakaó, Kefír, olaj, sütőpor, Szódabikarbóna
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!