Go Back
+ servings
Többrétegű Berlini Szelet darabokra vágva, tálalva egy fehér tányéron, a sütemények tetején habos fehér mázzal.

Berlini szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Berlini szelet.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1027 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

a piskótához:

a mázhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál víz forrő

Elkészítés
 

  • A vajat, lisztet, cukrot, reszelt citromhéjat, tojást és sütőport összegyúrjuk, majd egy tepsibe terítjük.
  • Az aprított diót, cukrot, vaníliás cukrot, mazsolát és kevés tejet összekeverünk, majd ezt a keveréket a tészta tetejére kenjük.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Ezt a piskótatésztát a töltelék tetejére terítjük.
  • Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  • A cukrot elkeverjük forró vízzel, majd a kihűlt sütemény tetejét ezzel a mázzal vonjuk be.
  • A mázas süteményt tetszés szerinti méretű darabokra vágjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Berlini szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1027kcalSzénhidrát: 132gFehérje: 17gZsír: 51gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 221mgNátrium: 62mgKálium: 864mgÉlelmi rost: 4gCukor: 69gVitamin A: 1700IUVitamin C: 3.3mgKalcium: 230mgVas: 5mg
Keyword Berlini Szelet, Családi Recept, Cukrászat, Diós Édesség, Édes finomság, Hagyományos sütemény, Magyar desszert, Mazsolás töltelék, Otthoni Sütés, Piskóta, Sütemény Recept, Sütőporos Tészta, Töltelék, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!