Go Back
+ servings
Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu

Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 664 kcal

Hozzávalók
  

a töltéshez:

Elkészítés
 

  • A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt.
  • A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük.
  • A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívül is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük.
  • Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu-hoz!

Tápérték

Kalória: 664kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 30gZsír: 33gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 608mgNátrium: 802mgKálium: 380mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 51900IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 70mgVas: 31.9mg
Keyword diós, máj, rétes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!