Go Back
+ servings
Articsókás-olajbogyós sült csirke - sirke, articsóka, olajbogyóval sütve

Articsókás-olajbogyós sült csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Articsókás-olajbogyós sült csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 274 kcal

Hozzávalók
  

  • 15 dkg orsótészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika zöld
  • 2 csésze sült csirke felaprított
  • 40 dkg paradicsomkonzerv felkockázva
  • 40 dkg articsóka
  • 20 dkg fekete olajbogyó
  • 1 teáskanál fűszerkeverék olaszos
  • 20 dkg mozzarella reszelt

Elkészítés
 

  • Kissé főzzük meg a tésztát és szűrjük át.
  • Az olívaolajon pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd dolgozzuk hozzá a felaprított paprikát.
  • Ezután keverjük bele a húst, a paradicsomot a levével, a tésztát, az articsókát, az olajbogyót és a fűszer keveréket.
  • Majd kanalazzuk a felét egy kikent tűzálló tálba és hintsük meg a sajttal. Végül a maradékot is halmozzuk rá és tegyünk a tetejére szintén sajtot.
  • Előmelegített sütőben fél óra alatt elkészítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Articsókás-olajbogyós sült csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 274kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 18gZsír: 13gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 20mgNátrium: 402mgKálium: 13mgÉlelmi rost: 5gCukor: 3gVitamin C: 0.8mgKalcium: 2mg
Keyword Articsóka, Fekete olajbogyó, Mozzarella, Olívaolaj, Orsótészta, Paradicsomkonzerv, Sült csirke, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!