Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Articsókás-olajbogyós sült csirke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Articsókás-olajbogyós sült csirke.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
8
főre
Kalória
274
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
15
dkg
orsótészta
1
evőkanál
olívaolaj
1
db
vöröshagyma
1
db
kaliforniai paprika
zöld
2
csésze
sült csirke
felaprított
40
dkg
paradicsomkonzerv
felkockázva
40
dkg
articsóka
20
dkg
fekete olajbogyó
1
teáskanál
fűszerkeverék
olaszos
20
dkg
mozzarella
reszelt
Elkészítés
Kissé főzzük meg a tésztát és szűrjük át.
Az olívaolajon pároljuk üvegesre az összevágott hagymát, majd dolgozzuk hozzá a felaprított paprikát.
Ezután keverjük bele a húst, a paradicsomot a levével, a tésztát, az articsókát, az olajbogyót és a fűszer keveréket.
Majd kanalazzuk a felét egy kikent tűzálló tálba és hintsük meg a sajttal. Végül a maradékot is halmozzuk rá és tegyünk a tetejére szintén sajtot.
Előmelegített sütőben fél óra alatt elkészítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Articsókás-olajbogyós sült csirke-hez!
Tápérték
Kalória:
274
kcal
Szénhidrát:
20
g
Fehérje:
18
g
Zsír:
13
g
Telített zsír:
5
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Koleszterin:
20
mg
Nátrium:
402
mg
Kálium:
13
mg
Élelmi rost:
5
g
Cukor:
3
g
Vitamin C:
0.8
mg
Kalcium:
2
mg
Keyword
Articsóka, Fekete olajbogyó, Mozzarella, Olívaolaj, Orsótészta, Paradicsomkonzerv, Sült csirke, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!