Go Back
+ servings
Fokhagymás bőrketekercs

Fokhagymás bőrketekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás bőrketekercs.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 990 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A bőrkét letisztítom az esetleges szőrtől és annyi tiszta vízben, amennyi ellepi felteszem főni (só nélkül). Mikor már majdnem puha, akkor óvatosan kiszedem és lecsepegtetem.
  • A zúzott fokhagymából, a paprikából, a sóból, a zselatinból, valamint kb. 5 evőkanálnyi főzőléből egy sűrű pépet készítek.
  • Deszkára kiterítem a bőrkét, három milliméter vastagon a tetejére kenem a masszát és szorosan feltekerem. Több menet cérnával áttekerem, többrétegnyi folpackba, vagy alufóliába teszem, ezt a végeinél rögzítem, majd a főzőlébe visszatéve fél órát főzöm.
  • Onnét kiveszem és hűlni hagyom. Hidegen lebontom róla a fóliát és éles késsel 1 centis szeletekre vágom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás bőrketekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 990kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 126gZsír: 51gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gNátrium: 397mgKálium: 95mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 1724IUVitamin C: 1mgKalcium: 17mgVas: 1mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!