Go Back
+ servings
Stollwerck szelet: Egy réteges sütemény szelet, világos és sötét barna rétegekkel váltakozva, porcukorral meghintve, tálalva egy virágmintás porcelántányéron, természetes fényben fotózva.

Stollwerck szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Stollwerck szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 513 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A szódabikarbónás liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kakaót és a porcukrot.
  • Az összetevőket összegyúrjuk, és 5 egyforma részre osztjuk.
  • Egy előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük az 5 lapot (kb. 15 percig).
  • A tojássárgáját keverjük össze a liszttel és a pudingporral, majd langyos tejbe csorgatjuk. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  • Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral kikevert margarint.
  • A lapokat ezzel a krémmel megkenjük, a tetejét gőz felett olvasztott tortabevonóval leöntjük, amit 1 dl tejszínnel selymesítünk.
  • Az elkészült süteményt kb. 1 órán át pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Stollwerck szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 513kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 10gZsír: 17gTelített zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 67mgNátrium: 302mgKálium: 274mgÉlelmi rost: 3gCukor: 45gVitamin A: 576IUVitamin C: 1mgKalcium: 122mgVas: 4mg
Keyword csokoládé, Cukor, desszert, Édes finomság, Kakaó, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Porcukor, Réteges sütemény, Sütés, Szódabikarbóna, tejszín, tojás, Vaníliás puding
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!