Go Back
+ servings
Főtt sonka

Főtt sonka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főtt sonka. Recept leírás képpel. Jó étvágyat a Főtt sonka-hoz!
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 3 hours 30 perc
Teljes idő 3 hours 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 574 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sonkát a főzés előtt fél napra hideg vízbe áztatjuk 
  • Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje
  • A sonkát bugyogó, de nem lobogó vízben megfőzzük.
  • Amikor a sonka megpuhult, levesszük a tűzről, és a vízben hagyjuk kihűlni, vagy ha melegen tálaljuk, rögtön kiszedjük a vízből.
  • A sonka főzőlevében elkészített főtt tojással és reszelt tormával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Főtt sonka-hoz!

Tápérték

Kalória: 574kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 49gZsír: 40gTelített zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 332mgNátrium: 500mgKálium: 657mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 238IUVitamin C: 3mgKalcium: 62mgVas: 3mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!