Go Back
+ servings
Húsvéti sonka kalács

Húsvéti sonka kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Húsvéti sonka kalács.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 611 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Keverjük simára az élesztőt a cukor felével és 5 dkg liszttel 2 dl langyos tejben. Takarjuk le és futtassuk fel.
  • A sonkát daráljuk le.
  • A gyúródeszkára szórjuk a maradék lisztet, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele a kovászt, a tojássárgáját, a darabokra vágott vajat, a maradék tejet, a cukrot, és a fűszereket. Gyúrjuk össze, majd dolgozzuk bele a sonkát.
  • A tésztát tegyük tálba, és kelesszük meg.
  • A megkelt tésztát gyúrjuk át még egyszer, majd tegyük olajjal kikent, szögletes formába.
  • A formában hagyjuk még 20 percig kelni, majd süssük forró sütőben 50-60 percig közepes lángon.
  • A kihűlt tésztát borítsuk ki a formából, és szeleteljük fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Húsvéti sonka kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 611kcalSzénhidrát: 80gFehérje: 19gZsír: 23gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 179mgNátrium: 641mgKálium: 292mgÉlelmi rost: 3gCukor: 14gVitamin A: 665IUVitamin C: 1mgKalcium: 94mgVas: 5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!