Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Szilvás-habos sütemény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szilvás-habos sütemény.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
996
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
20
dkg
liszt
15
dkg
vaj
15
dkg
cukor
3
db
tojás
?
csomag
sütőpor
1
db
citrom leve
1
db
citrom héja
reszelt
50
dkg
szilva
a habhoz:
50
dkg
krémsajt
15
dkg
cukor
2
teáskanál
vaníliás cukor
3.5
dkg
zselatin
2
dl
tejszín
?
dl
tej
Elkészítés
A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele,
Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját is.
A keményre felvert fehérjét kanalanként adom hozzá.
Egy 20 x 30 -s tepsit kivajazok, a tésztát beleöntöm .
A tészta tetejére rakosgatom a felezett szilvákat vágott felével lefelé.
Egy pici cukorral megszórom a szilvák tetejét és sütőbe rakom 160°C fokra és kb : fél órát fogom sütni, hagyom , hogy kihűljön
A krémhez a sajtkrémet, cukort,vaníliát összekeverem .
A zselatint feloldom egy kevés vízben, felfőzöm , míg felolvad , majd langyosra kihűtöm .
A zselatint, a cukros sajtkrémes masszát, felvert tejszínt kikeverem és a kihűlt tészta tetejére simítom.
A hűtőbe rakom legalább 1- 2 órára, hogy megdermedjen a krém is, majd utána fogom csak felvágni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Citromos Szilvás-habos sütemény-hoz!
Tápérték
Kalória:
996
kcal
Szénhidrát:
92
g
Fehérje:
18
g
Zsír:
64
g
Telített zsír:
38
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
274
mg
Nátrium:
595
mg
Kálium:
363
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
63
g
Vitamin A:
2655
IU
Vitamin C:
11
mg
Kalcium:
195
mg
Vas:
3
mg
Keyword
desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!