Go Back
+ servings
Vékony, világosbarna tésztalapokból és sötét kakaós krémrétegekből álló Horthy szelet, tetején egyenletesen elosztott porcukorréteggel, fehér alapon.

Horthy szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Horthy szelet.
5 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1538 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • Az átszitált lisztet és a porcukrot vajjal elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben feloldott szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmény.
  • Hat egyforma adagra osztjuk, cipókká formázzuk. Hat vékony lapot nyújtunk belőlük. A lapokat egy villával megszurkáljuk, nehogy felpúposodjanak.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben egyesével kisütjük. 200°C körüli sütőben kb. 8-9 perc alatt készül el egy lap. Nagyon világosra sütjük, odafigyelve, hogy nehogy kiszáradjanak.
  • Elkészítjük a krémet. A tej egyik felét a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk, a másik felébe belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Ha már forr a tej, hozzá csorgatjuk a csomómentesre kevert kakaós-lisztes keveréket, és sűrűre főzzük. A lángról levéve, még melegen hozzákeverjük a margarint is.
  • A hat lapon egyenletesen elkenjük a krémet. A tetejére porcukrot szórunk, majd éjszakára hűvös helyen pihentetjük. Erre azért van szükség, hogy az ízek jól összeérjenek, és a lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Horty szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1538kcalSzénhidrát: 255gFehérje: 29gZsír: 50gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 73mgNátrium: 516mgKálium: 838mgÉlelmi rost: 10gCukor: 133gVitamin A: 1880IUVitamin C: 1mgKalcium: 397mgVas: 9mg
Keyword desszert, Kakaó, krém, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Porcukor, Sütés, Szalakáli, Tej, tészta, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!