A mustárból, ketchupból, sóból, borsból és a fokhagymaporból páclét készítünk. A tarját kiklopfoljuk, a páccal egyenletesen bekenjük, ha van rá lehetőségünk egy éjszakára lefóliázva hűtőbe helyezzük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, amikor a zsírja kisült, a kockákat egy kis tálba kiszedjük, félrerakjuk.
A hússzeletek mindkét oldalát ebben a sült zsírban pirosra sütni.
A hagymát, a paradicsomot, a paprikát egyforma kockákra vágjuk. A húsokat magas-falú öntöttvas edénybe helyezzük, hozzáadjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. A kisült szalonnakockákat forrás után adjuk hozzá. Fedő alatt kis lángon puhára és lecsós állagúra pároljuk.
A krumplit "megkaparjuk" egyforma kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Vajat felmelegítjük, majd beledobjuk a sót és a zellerlevelet, majd hozzákeverjük a leöntött burgonyát, kicsit összeforgatjuk, a hús mellé tálaljuk.