Go Back
+ servings
Lecsós tarja

Lecsós tarja

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lecsós tarja.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 1 óra 15 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 939 kcal

Hozzávalók
  

a körethez:

Elkészítés
 

  • A mustárból, ketchupból, sóból, borsból és a fokhagymaporból páclét készítünk. A tarját kiklopfoljuk, a páccal egyenletesen bekenjük, ha van rá lehetőségünk egy éjszakára lefóliázva hűtőbe helyezzük.
  • A szalonnát apró kockákra vágjuk, amikor a zsírja kisült, a kockákat egy kis tálba kiszedjük, félrerakjuk.
  • A hússzeletek mindkét oldalát ebben a sült zsírban pirosra sütni.
  • A hagymát, a paradicsomot, a paprikát egyforma kockákra vágjuk. A húsokat magas-falú öntöttvas edénybe helyezzük, hozzáadjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. A kisült szalonnakockákat forrás után adjuk hozzá. Fedő alatt kis lángon puhára és lecsós állagúra pároljuk.
  • A krumplit "megkaparjuk" egyforma kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Vajat felmelegítjük, majd beledobjuk a sót és a zellerlevelet, majd hozzákeverjük a leöntött burgonyát, kicsit összeforgatjuk, a hús mellé tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lecsós tarja-hoz!

Tápérték

Kalória: 939kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 50gZsír: 54gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 208mgNátrium: 1389mgKálium: 2351mgÉlelmi rost: 10gCukor: 14gVitamin A: 3168IUVitamin C: 139mgKalcium: 95mgVas: 5mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!