Go Back
+ servings
Citromkrém

Citromkrém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Citromkrém.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 327 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zselatin lapokat áztasd hideg vízben, amíg megpuhulnak.
  • A tojások sárgáját és a cukrot egy tálban keverd habosra.
  • Reszeld le a citrom héját, majd facsard ki a levét. A citrom héját keverd a habos tojásos keverékhez.
  • Egy kis lábasban melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel. Add hozzá a citromos-tojásos keverékhez.
  • Egy másik edényben vizet melegítve, gőz felett sűrítsd be a krémet.
  • A citromlevet kis lábosban melegítsd fel, majd keverd hozzá az áztatott és kinyomkodott zselatint, amíg teljesen feloldódik. Szűrd le, hűtsd le egy kicsit, majd keverd a krémhez.
  • A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémbe.
  • Öntsd a krémet kisebb tálkákba vagy poharakba, és tedd hűtőbe legalább 2 órára.
  • Tálaláskor szórd meg felaprított kandírozott citrommal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Citromkrém-hez!

Tápérték

Kalória: 327kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 7gZsír: 21gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 179mgNátrium: 161mgKálium: 94mgÉlelmi rost: 1gCukor: 27gVitamin A: 935IUVitamin C: 9mgKalcium: 61mgVas: 1mg
Keyword Citrom, Cukor, tejszín, Zselatin
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!